TOP verliest in doelpuntrijke streekderby van NKC

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Twee speelronden voor het einde van de zaalcompetitie stond voor TOP de streekderby tegen NKC op het programma. In de heenwedstrijd kon TOP goed stand bieden tot aan de rust, maar speelde het een slechte tweede helft, waardoor uiteindelijk makkelijk verloren werd (25-19). De wedstrijd van afgelopen weekend stond onder leiding van dhr. Slettenhaar.

De sfeer zat er voor de wedstrijd al goed in, in Het Punt, door de vele supporters aan de kant van TOP, maar ook door de nodige supporters die NKC vertegenwoordigden. TOP opende al snel de score door de eerste aanval direct te verzilveren. TOP kreeg meerdere kansen om het verschil op twee te zetten, maar verzuimde dit. Het was NKC die de stand gelijktrok en ook een voorsprong pakte. TOP had na de openingstreffer moeite om de korf te vinden, daar waar NKC wel wist te scoren. NKC ging na vijf minuten spelen met 2-4 aan de leiding. Deze voorsprong wist NKC lang vast te houden gedurende de eerste helft. Aan beide kanten werd niet scherp verdedigd, waardoor zowel TOP als NKC voor een hoog afrondingspercentage zorgden. Na tussenstanden als 5-8, 9-12 en 11-13 wist TOP weer langszij te komen bij een stand van 13-13. TOP wist maar even de rollen om te draaien door de 14-13 te maken, maar NKC reageerde snel en scoorde binnen twee minuten drie keer achter elkaar (14-16). Beide ploegen scoorden nog tweemaal, waardoor de ruststand bepaald werd op 16-18.

Met de heenwedstrijd tegen NKC in het achterhoofd, waar de wedstrijd al snel werd weggegeven in de tweede helft, moest TOP ervoor zorgen dat NKC niet verder uit zou lopen. TOP vocht voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat NKC de voorsprong vergrootte en de marche op vier zette na vijf minuten spelen in de tweede helft (17-21). Het verdedigende werk werd niet verbeterd ten opzichte van de eerste helft, waardoor de score al hoog opliep. Ook moet gezegd worden dat beide teams de korf makkelijk vonden.  TOP kon de achterstand niet verkleinen, maar scoorde wel mee met NKC. Met nog een kwartier te spelen stond er al een stand van 23-27 op het bord. Dit tempo leek TOP niet lang genoeg vol te kunnen houden. NKC kon dit wel, en zo keek TOP in korte tijd tegen een grote achterstand aan (25-33) en dit bleek voor TOP een onoverbrugbare achterstand. Toch bleven zowel TOP als NKC met veel energie spelen en was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor de vele toeschouwers op de tribune. NKC kon net de veertig niet halen, TOP bleef steken op 28 doelpunten. Zo werd het toch nog een dikke nederlaag voor de Toppers, maar positief is wel, dat het team 28 keer wist te scoren. Eindstand 28-39.

Op 10 maart vindt de laatste speelronde plaats van de zaalcompetitie. TOP speelt dan de wedstrijd tegen Rigtersbleek in Enschede. Aanvang 20:35.

Tags:

Reacties zijn gesloten