TOP VERGEET ZICHZELF TE BELONEN

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Zaterdag stond voor de Toppers de laatste wedstrijd van het eerste deel van het buitenseizoen op het programma. Ongeslagen koploper Exakwa uit Lelystad was ditmaal de tegenstander. De voetbalschoenen konden weer uit de kast worden gehaald, omdat Exakwa nog op natuurgras speelt. Voor TOP was het zaak om het Exakwa zo moeilijk mogelijk te maken, omdat op voorhand niet op een goed resultaat werd gerekend. Echter, TOP kan elk punt goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud, dus zou er alles aan moeten doen om er toch een goed resultaat uit te slepen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. van Meerveld.

Exakwa kwam al snel op een 1-0 voorsprong, direct gevolgd door gelijkmakende 1-1. TOP speelde aanvallend sterk in de beginfase, waardoor telkens een voorsprong werd genomen, maar door verdedigend niet scherp te zijn, gaf het Exakwa telkens de kans om langszij te komen. Bij de stand van 5-5 draaide Exakwa de rollen om en zette TOP op een achterstand. TOP moest in de achtervolging en deed dit naar behoren. Tot aan de rust wisten beide ploegen elkaar in evenwicht te houden bij een stand van 12-12. Een uitgelezen mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten, werd niet benut, en zo gingen beide ploegen rusten met de stand van 12-12.

TOP moest het goede spel van de eerste helft doorzetten, en verdedigend een schepje er bovenop gooien om uiteindelijk Exakwa te kunnen verslaan. Dit deed TOP na rust niet, en door wat slap te verdedigen kreeg het binnen één minuut twee doelpunten tegen (14-12). Exakwa wist de voorsprong niet uit te bouwen, daardoor kon TOP weer aanhaken en zo gingen beide ploegen verder wat ze in de eerste helft ook deden. Om en om werd er gescoord en de spanning nam toe, naar mate de tijd verder door liep. Bij 19-18 was het Exakwa die een duidelijk gat sloeg en een goede stap zette naar een overwinning. Exakwa scoorde vier keer achtereen, TOP wist daar één doelpunt tegenover te zetten (23-19). Hierna ging het moeizamer bij de ploeg uit Lelystad en TOP sloop langzaam dichterbij. Met nog drie minuten te spelen stond er een stand van 24-23 op het scorebord. TOP wist in deze minuten niet meer te scoren en Exakwa maakte in de laatste minuut de 25-23, waardoor de wedstrijd definitief werd beslist.

Na een goede wedstrijd te hebben gespeeld, bleef bij de Toppers toch het gevoel over dat er meer in had gezeten. Nu moet de ploeg zich weer richten op het zaalseizoen, waar het uitkomt in de eerste klasse. De zaalcompetitie start op 11 november.

Tags:

Reacties zijn gesloten