TOP TREKT AAN KORTSTE EIND TEGEN SPIRIT

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Zaterdag stond voor TOP de belangrijke wedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen op het programma. Spirit staat op de zevende plaats in de eerste klasse D, TOP staat nog puntloos onderaan. Een wedstrijd die dus gewonnen moet worden, anders wordt het doel voor TOP om zich te handhaven een moeilijke opgave. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. van der Kloet.

Beide teams hadden tijd nodig om in het ritme te komen en daarom liet het eerste doelpunt van de wedstrijd lang op zich wachten. Het was uiteindelijk Spirit die na vijf minuten de score opende, gevolgd door een benutte strafworp aan Vroomshoopse zijde (1-1). Beide ploegen hielden elkaar het grootste gedeelte van de eerste helft in evenwicht door om en om te scoren, waarbij Spirit vaak aan de goede kant van de score zat. Alleen bij een stand van 4-3 wist TOP even op voorsprong te komen, maar dit werd snel omgedraaid door Spirit. TOP wist telkens gelijk te maken, maar door veelvuldig doelpunten tegen te krijgen direct na een vakwisseling, liep TOP grotendeels achter de feiten aan. Echter, bij een stand van 9-9 kon TOP even de rollen omdraaien en wist voor het eerst een voorsprong van twee doelpunten te nemen (11-9). Daar waar om en om gescoord werd, scoorde Spirit ook tweemaal en trok de stand weer gelijk (11-11). Met nog vijf minuten op de klok voor de rust, brak er een zwakke fase aan, aan de kant van TOP. Spirit was geduldig en speelde goede kansen uit, TOP leed snel balverlies en wist de korf maar eenmaal te vinden. Spirit wist in de resterende minuten vier keer achter elkaar te scoren en bepaalde de ruststand op 12-15.

In de tweede helft moest orde op zaken worden gesteld aan TOP-zijde, maar Spirit begon scherp en wist direct een gaatje van vier te slaan. TOP moest zien te voorkomen dat Spirit een grotere voorsprong kon nemen en deed dit ook. Door tweemaal te scoren bracht TOP de stand op 14-16. Hierna werd het spelbeeld van de eerste helft, ook in de tweede helft zichtbaar. Om en om werd er gescoord en TOP had moeite om de achterstand die het opliep vlak voor rust, goed te maken. De voorsprong die Spirit had, schommelde telkens tussen de twee en drie doelpunten. Vijf minuten voor het einde, leek Spirit de wedstrijd op slot te gooien door de stand op 21-25 te zetten. TOP gaf zich nog niet gewonnen en speelde een paar sterke minuten en wist drie keer achter elkaar te scoren (24-25). Spirit kreeg nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar deed dit niet. TOP ontnam zichzelf de kans op de gelijkmaker door veel fouten te maken, waardoor de bal niet meer in de aanval kwam. De leidsman floot af bij een eindstand van 24-25. Een zuur verlies voor TOP, dat de strijd om klasse behoud nog moeilijker maakt.

Aankomende zaterdag speelt TOP tegen NKC uit Nijverdal. Aanvang 18:30.

Tags:

Reacties zijn gesloten