TOP PAKT MET MOEITE EEN PUNT

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Zaterdag kwam promovendus DTG uit Wijckel op bezoek in Vroomshoop. Voor TOP een onbekende tegenstander, maar wist dat deze ploeg het andere ploegen al behoorlijk moeilijk had gemaakt. DTG had evenals TOP, twee punten uit drie wedstrijden. De weersomstandigheden waren gunstig voor een mooie korfbalmiddag. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Eggink.

TOP begon slap en niet scherp aan de wedstrijd, waardoor het al snel tegen een 0-2 achterstaand aankeek. Daarna scoorden beide ploegen tweemaal om en om wat de stand op 2-4 bracht. Na deze fase was TOP erg slordig en er belandden verscheidene passes over de zijlijn. TOP zat totaal niet in de wedstrijd, en vooral de heren van DTG maakten daar goed gebruik van door drie keer achter elkaar te scoren (2-7). DTG wist deze voorsprong vast te houden tot 4-10, waarna coach Gert Schorn het genoeg vond, en moest ingrijpen met een wissel. TOP kreeg daarna meer grip op de tegenstander, ook doordat DTG minder fel was dan in het begin van de wedstrijd, en wist terug te komen tot 7-10. De Toppers wisten vlak voor rust het verschil weer op twee te brengen, waardoor alles nog mogelijk was om een goed resultaat binnen te slepen. Ruststand 11-13.

TOP zat weer in de wedstrijd en liet dit zien door meerdere keren de aansluitingstreffer te scoren, maar DTG bleek een stugge tegenstander en scoorde goed mee. Toch was het TOP, die na 10 minuten in de 2e helft gelijk wist te maken (15-15). Ondanks dat DTG een grote voorsprong weg had gegeven, bleef het rustig spelen en wist telkens op voorsprong te komen. TOP lukte dit echter niet en moest op zoek naar aansluitingstreffers en gelijkmakers. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd moest TOP zelfs nog tegen een achterstand aankijken van 18-21. Nu wisten de Toppers scherp te verdedigen, waardoor DTG van het scoren werd afgehouden. TOP bracht de stand op 20-21, waarna er een doelpuntloze fase aanbrak van vijf minuten. Één minuut voor tijd wist Bjorn Klaassens de stand gelijk te trekken op 21-21 en beide ploegen kwamen niet meer tot goede kansen om de winst binnen te halen. Eindstand 21-21.

Aankomende zaterdag speelt TOP tegen Dindoa uit Ermelo. Afgelopen zaalseizoen wisten de Toppers geen enkel punt te halen tegen deze ploeg, dus er zal hard gewerkt moeten worden om de punten binnen te slepen. Aanvang 15:30.

Tags:

Reacties zijn gesloten