TOP moet meerdere erkennen in Telstar

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Na de verliespartij van vorig weekend tegen ODIK, moest top het dit weekend opnemen tegen Telstar uit Hoevelaken. In de heenwedstrijd het TOP het erg moeilijk met de verdedigende druk die Telstar gaf en leed ook een verdiende nederlaag. TOP was dus gewaarschuwd.

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor Telstar. TOP kon aanvallend weinig brengen en had het net zoals in de heenwedstrijd, erg moeilijk met de verdedigende druk die gegeven werd. Ballen werden snel verspeeld, waardoor de verdediging van TOP veel druk werd opgelegd. Telstar maakte hier dankbaar gebruik van en stond binnen tien minuten met 6-0 voor. Deze stand bleef vijf minuten lang op het scorebord staan, toen eindelijk ook TOP op het scorebord kwam, maar wel na opnieuw een treffer van Telstar (7-1). TOP had erg veel moeite om de korf te vinden en ook bij Telstar ging het scoren hierna moeizaam. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 11-3.

Coach Gert Schorn hamerde er in de rust op dat de Toppers met meer vertrouwen moesten spelen en geduldig moesten blijven. Dit leek in het begin van de tweede helft te werken, omdat TOP langzaam maar zeker dichterbij sloop via 11-5 en 12-7. Voor Telstar was dit een goed moment om middels een time-out de zaken weer op orde te stellen en deed dit ook. Direct na de time-out wist Telstar de voorsprong weer uit te breiden via 13-7 en 15-7. Toen was het verzet dat TOP bood gebroken. TOP wist in de resterende tijd nog maar twee keer te scoren en Telstar had weer meer vertrouwen gekregen, waardoor veel schoten werden verzilverd. In de laatste minuut werd de eindstand bepaald op 23-9.

Aankomend weekend speelt TOP de thuiswedstrijd tegen Noviomagum uit Nijmegen. Aanvang 18:30.

Tags:

Reacties zijn gesloten