TOP BLIJFT PUNTLOOS NA STREEKDERBY

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Na een aantal jaar mocht TOP weer eens de streekderby spelen tegen NKC in Nijverdal. De ploegen kennen elkaar nog goed, maar steken beide niet in goede vorm. TOP staat nog zonder punten onderaan en NKC kan bij winst afstand nemen van de onderste regionen. De wedstrijd, gespeeld in het Ravijn, stond onder leiding van dhr. Smit.

NKC begon getergd en scherp aan de wedstrijd, TOP had verdedigend de zaken niet op orde en kon aanvallend maar moeilijk onder de druk uitkomen van NKC. Dit resulteerde na vijf minuten in een 4-0 achterstand voor TOP. Gert Schorn, coach aan TOP-zijde, was daarom ook genoodzaakt een vroege time-out te nemen, voordat de score verder opliep. De time-out zorgde ervoor dat TOP beter in het spel kwam en kreeg de speerpunten van NKC beter onder controle. Aanvallend werd met meer geduld gespeeld, wat resulteerde in betere kansen en uiteindelijk ook doelpunten. TOP deed iets terug (4-2), maar NKC bleef ook scoren en behield na tien minuten te spelen de voorsprong van vier doelpunten verschil (8-4). TOP schoot na deze fase met scherp en wist de achterstand in no-time goed te maken door vier keer achter elkaar te scoren (8-8). In de resterende tijd tot aan de rust leken beide ploegen aan elkaar gewaagd en scoorden om en om. Voor TOP was het belangrijk om geconcentreerd te blijven en niet zoals in voorgaande wedstrijden vlak voor rust een forse achterstand op te lopen. Dit lukte goed, maar toch kon niet voorkomen worden dat er met een minimale achterstand gerust ging worden. NKC bepaalde de ruststand op 13-12.

De eerste helft was een opsteker voor de ploeg van Gert Schorn, waar het veel veerkracht toonde. Echter, in de tweede helft was hier weinig van terug te zien. NKC wist dat het beter moest gaan spelen om twee punten in eigen huis te houden, en deed dit ook. Het verschil werd snel op drie gebracht (15-12) en al vroeg leek het verzet gebroken aan de kant van TOP. Er werden slechte aanvallen neergezet met snel balverlies, NKC kon de voorsprong rustig uitbreiden en tien minuten voor het einde keek TOP tegen een achterstand aan van 21-16. In tussentijd moest Martin Bakker geblesseerd het veld verlaten, Merijn van der Schee verving hem. TOP probeerde het tij nog te keren met meerdere wissels, maar tevergeefs. TOP miste ook veel opgelegde kansen (o.a. twee strafworpen) en NKC kon de wedstrijd uitspelen. TOP tekende voor het laatste doelpunt en bracht de eindstand op 25-19.

De eerste wedstrijd voor TOP in 2018 wordt gespeeld in Vroomshoop op 6 januari tegen Rigtersbleek uit Enschede. Aanvang 18:25.

Tags:

Reacties zijn gesloten