MIA MAATJE TE GROOT VOOR TOP

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Zaterdag kreeg TOP, in de eerste wedstrijd van het zaalseizoen waar het uit komt in de 1e klasse, bezoek van MIA uit Amersfoort. MIA wordt gezien als een ploeg die mee gaat strijden om het kampioenschap en daarom wist TOP vooraf dat het een moeilijke avond zou worden. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. H. Beumer.

Bij beide ploegen lag in de beginfase het tempo hoog, waardoor een gelijkopgaande wedstrijd begon. Na tien minuten spelen stond er een stand van 4-4 op het scorebord. Door goed spel aan TOP-zijde, kon de thuisploeg een voorsprong nemen en deze vergroten naar 4 doelpunten verschil (8-4). Na een time-out van de gasten uit Amersfoort werden de rollen omgedraaid. TOP kon het tempo van het eerste kwartier niet bijhouden en verslapte. MIA ging door in het tempo waar het gebleven was en wist de stand snel gelijk te trekken (10-10). Vanaf dit moment was het voor MIA erop en erover en wist een ruime voorsprong te pakken voor rust. Ruststand 12-18.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waar de eerste helft mee werd geëindigd. De doelpuntenmachine bij MIA bleef lopen en TOP had moeite om zelf iets te forceren. De Toppers wisten dat er geen goed resultaat behaald ging worden, maar toch was het zaak om door te gaan en de wedstrijd goed af te sluiten, vond coach Gert Schorn. TOP bleef doorgaan en wist 21 doelpunten te scoren, maar MIA was de betere en de makkelijker scorende ploeg, en wist er 34 te maken. Eindstand 21-34.

Volgende week speelt TOP in Barneveld haar tweede competitiewedstrijd tegen ODIK, die de eerste wedstrijd wel wist te winnen. Aanvang om 18:30.

Tags:

Reacties zijn gesloten